---

Crème Brûlée

---

Chokolade og skovbær souffle

souff1Til 4 personer.

100 g mørk chokolade
3 æg (delt i blomme og hvide)
50 g sigtet hvedemel
1/4 tsk. bagepulver
40 g sukker
150 g skovbær
Flormelis og bær til pynt

Sådan gør du

Knæk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en skål som tåler varme. Sæt skålen i en gryde med vand og lad vandet simre mens chokoladen smelter. Tag derefter chokoladen af varmen og lad den køle lidt. Del æggene og pisk æggeblommerne i chokoladen, og kom derefter mel og bagepulver i lidt ad gangen.

Pisk æggehviderne næsten stive sammen med sukker. Bland først lidt af de piskede hvider i chokoladeblandingen, så den bliver blød, og vend derefter resten i. Gør det med langsomme bevægelser så hviderne ikke falder sammen. 

Smør 4 muffins forme og læg fordel derefter skovær i bunden. Du kan bruge både friske bær, f.eks. hindbær, brombær, solbær og ribes, eller du kan bruge en dybfrossen blanding. Bruger du frosne bær, så skal du ikke tø dem op først.

souff2Hæld chokoladeblandingen over og sæt dem i en forvarmet oven ved 190 grader i 12-15 minutter, indtil de hæver flot op.

Drys lidt flormelis over toppen og server evt. med lidt ekstra bær til. 

Variationer

Du kan variere souffleen. prøv f.eks. hvid chokolade i stedet for mørk, eller brug andre bær i stedet for skovbær, f.eks. ene hindbær, mangofrugt, passionsfrugt eller honningmelon.

De rigtige muffins forme

Souffleer har det bedst i en god form. Hævningen kræver en jævn fordeling af varme, og det kræver en form af en vis tykkelse. 

De forme vi har brugt - og som du ser på billedet - er dem vi sælger i Crème Brûlée. Disse forme er specielt velegnet til retter som kræver lidt mere nøjagtig temperering, som f.eks. crème brûlée, muffins og souffleer.

Disse forme fås i mange forskellige farver. De er brændt meget hårdt og tåler derfor både, ovn, mikro-ovn, grill og opvaskemaskine. Samtidig gør den hårde overfalde, at næsten intet kan brænde sig fast, og de bliver derfor helt rene i opvaskemaskinen. 

Du kan også købe disse skåle i vores web-shop.

souff3

olivenv


Crème Brûlée Aps.  -  Ravnsbjergvej 7  -  3400 Hillerød
Tlf 51 95 77 89
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

oliven

 kor2

© Crème Brûlée & Bentivi Photography Aps. 2014